tauber oppervlakte techniek – alleen als kwaliteit geldt

‘Iedereen zet zich hier in voor het zelfde doel: iets moois voor de klant’

Bouw, Installatie & Techniek | 2021

De eerste facturen van – toen nog schildersbedrijf Tauber – dateren van 1921. Dus viert ook dit familiebedrijf nu een bijzonder jubileum. “Omdat overgrootvader Hendrik zich pas in 1926 bij de KvK inschreef durven wij nog niet hardop te zeggen dat ons bedrijf écht 100 jaar bestaat.” Laat dat dan nu maar aan ons over.

Fjodor Tauber – de vierde generatie – is stellig: “Mijn vader Rob en grootvader Hans verdienen de credits voor het doorontwikkelen van het schildersbedrijf tot de specialist in oppervlakte techniek die wij nu zijn. Zij besloten tot de verhuizing naar de Waarderpolder in 1991. Ze besloten niet alleen verf te spuiten, maar ook te investeren in een straalcabine.” Daarmee kon het bedrijf zich toeleggen op de totale behandeling van te conserveren en te verfraaien oppervlaktes.

Conserveren en mooi maken

“Ik vind het mooie van ons familiebedrijf dat iedereen hier zich inzet voor hetzelfde einddoel.” Fjodor: “Wij maken dingen mooi of conserveren ze en daar maken wij onze klanten heel direct, heel erg blij mee.” De meerderheid van de klanten is zakelijk, de rest is particulier. “Het ene moment maken wij stalen tuinmeubelen mooi, het andere voorzien wij oliepompen in de offshore van een zee-bestendige coating.” En altijd zorgen ze er bij Tauber voor dat de laatste laag er superstrak op zit. “Zakkers staan wij niet toe.”

‘Wij hebben een naam in ‘de staal’’

Sylvia Tauber kan zich niet herinneren dat het bedrijf ooit reclame heeft gemaakt. “Mensen worden naar ons toegestuurd. Die hebben dan van iemand anders gehoord dat wij wél kunnen wat een ander bedrijf niet kan.” Waar zit dan het verschil in? “Wij doen álle handelingen: schoonstralen, ontvetten, poedercoaten en/of natlakken. Bovendien gebruiken wij alle mogelijke soorten coating voor verschillende omstandigheden; in meer dan 3.000 kleuren. Daarmee leveren wij een bijzondere service, en kennelijk doet dat goed de ronde.” Het levert het bedrijf klanten op van dealers van grote merken motorfietsen, tot vervoersmaatschappij Connexxion en vele smederijen.

Van het een het ander maken

Fjodor heeft in een paar jaar de smaak te pakken gekregen van het omgaan met al die klanten. “Als we een klant helpen, privé of zakelijk, gaan we graag in gesprek en denken we ook meteen mee met andere uitdagingen. Hierdoor zijn al diverse langdurige samenwerkingen ontstaan. Zo is Connexxion bij ons terecht gekomen met een opdracht voor het behandelen van veerpotten, inmiddels doen wij veel meer voor ze. Wij denken dan ook graag in oplossingen en niet in problemen!”

Nog 100 jaar?

“Met onze focus op de combinatie van oppervlaktetechnieken blijft het gespecialiseerde stukswerk bij ons terecht komen. Zolang mensen meubels, motorfietsen, keukens of machines gebruiken zorgen wij ervoor dat ze er strak uitzien.” Er ligt genoeg werk voor Tauber. “Het mag alleen nooit zoveel worden dat de kwaliteit eronder leidt.”


Contactgegevens van Tauber Oppervlaktetechniek

A. Hofmanweg 44
2031 BL Haarlem

TelefoonnummerE-mailadresWebsite

Sterkste Schakel van de regio Kennemerland Grande Finale 2021

12-11-2021

Meer informatie & kaarten bestellen