probin van zuylen, professionals voor bouw en industrie

Zelfde prijs, veel beter advies en nooit misgrijpen

Bouw, Installatie & Techniek | 2021

Rens, Daan en Jos van Zuylen zijn de drie broers die samen de ruimst gesorteerde groothandel voor ijzerwaren en gereedschap in Kennemerland runnen. “Vijfenvijftig jaar geleden door onze vader gestart. Anno 2021 maken wij ons op voor een grote verbouwing van onze webshop.” De drie broers en hun ruim twintig mannen – én vrouwen – grote team maken graag het verschil in hun branche.

Hoe groot de groothandel ook is, het blijft volgens Rens van Zuylen ook vooral mensenwerk. “Wij hebben een serieuze, vaste ploeg medewerkers. De meesten werken hier al meer dan vijftien jaar. Die weten dus waar ze het over hebben. Het betekent ook dat ze vele klanten kennen. Het team heeft vrijheid de klant naar beste inzicht te helpen en ze hebben daar zin in.” Niet vreemd dus dat er zelfs klanten zijn van wie de vaders al bij ‘de oude Van Zuylen’ op de Binnenweg kochten.

Nieuwe webshop is grote stap vooruit

“Ons bedrijf handelt onder de naam Probin, een formule van onze inkooporganisatie. Daar krijgen wij prima marketing ondersteuning van. Er zijn ook goede contacten met andere deelnemers binnen de organisatie.” Met hen werkt Van Zuylen nu aan een nieuwe webshop om het enorme assortiment nog beter te ontsluiten. “Dat is een grote stap vooruit en dat was hard nodig. Wij hebben meer dan 30.000 artikelen op voorraad, die moeten op de site te vinden zijn.” Het zijn getallen waar je u tegen zegt. “Fabrikanten én gebruikers verzinnen steeds meer spullen en toepassingen. Logisch dat je daar een nieuwe site voor nodig hebt waar dit allemaal meer tot zijn recht komt.”

Sierbeslag, schroeven en schuurmachines

De hele bovenverdieping van de zaak is ingericht als showroom met voornamelijk sierbeslag. Aannemers en ZZP’ers komen daar zelf kijken of ze sturen hun klanten om er iets uit te zoeken. “Sierbeslag is projectwerk. Soms voor dertig ramen en deuren van een woonhuis in één keer. Onze medewerkers helpen graag uitkiezen.” Met de showroom laat Van Zuylen duidelijk zien dat er nog meer te krijgen is dan je zelf kunt bedenken.

Voor een groothandel is voorraad houden cruciaal. “Klanten kunnen er van ons op aan dat wij alles uit de kast halen om ze uit de brand helpen. Wij zijn hún voorraadkast en bestelplatform. Dat geldt voor een doosje schroeven net zo goed als voor een speciale schuurmachine.” Daarom voert Van Zuylen de ‘echte’ vakman-merken. “Wij zijn, bijvoorbeeld, in Nederland het grootste fysieke verkooppunt voor Festool. Daarnaast hebben wij nog tientallen andere toonaangevende merken op de plank. Vaklui die voor een bepaald merk gekozen hebben mogen daarna bij ons nooit misgrijpen.”

Specialisten maken het verschil

In de ruim vijfenvijftig jaar van het bestaan heeft het bedrijf een serie grote, vaste klanten verworven. “Mijn broers Jos en Daan verzorgen de contacten buiten de deur. Maar ondanks de uitstekende relaties rusten wij niet op onze lauweren. Wij blijven op onze tenen lopen om die ‘goede’ leverancier te zijn en te blijven.” Bijvoorbeeld door de opgebouwde kennis en ervaring te delen. “Omdat wij ons eigen assortiment zo goed kennen kunnen wij adviseren over de aanpak van allerlei bouwkundige uitdagingen. Ik kan een hele serie pluspunten van ons bedrijf noemen,” zegt Rens van Zuylen, “maar er is er uiteindelijk vooral ééntje die de doorslag geeft: wij hebben hele aardige, kundige medewerkers.”


Contactgegevens van Probin Van Zuylen

Cruquiusweg 37B
2102 LS Heemstede

Website

Sterkste Schakel van de regio Kennemerland Grande Finale 2021

12-11-2021

Meer informatie & kaarten bestellen