loodgietersbedrijf kerssens focust bewust op vasthouden expertise gasinstallaties

‘Wij gaan het nog drukker krijgen’

Bouw, Installatie & Techniek | 2021

‘De energietransitie’ is voor Loodgietersbedrijf Kerssens vooral iets om over te adviseren: “Het komt eraan, maar voorlopig hebben wij onze handen nog vol aan gas. Zolang het leeuwendeel van onze klanten gas gebruikt houden wij vast aan ons specialisme op het gebied van gashaarden en -geisers. Daar hebben wij het alsmaar drukker mee.”

Cindy en haar echtgenoot Arjan Buckens staan sinds 2016 aan het roer van het familiebedrijf. Dat bestaat nu 86 jaar en dat zegt toch wat over de focus van de ondernemers: “Het bedrijf groeit, met een nog steeds uitbreidend aantal klanten.” Vasthouden aan het specialisme in gashaarden draagt daar aan bij. “Vanaf 2022 geldt dat alléén gecertificeerde bedrijven werk mogen uitvoeren aan installaties met gas. “Het is een apart vak. Voor veel kleinere installateurs zijn de kosten voor het behalen van die certificering een probleem. Met klanten tussen Alkmaar en Wassenaar kiezen wij er bewust voor die certificering wél te halen.”

Plezier leidt tot hoog serviceniveau

Vaste medewerker Tim Groenendijk werkt al zestien jaar bij Kerssens. “Ik was op de LTS al zo’n beetje de laatste die het leuk vond met gas te werken: mooie systemen, waar alles mechanisch wordt geregeld.” Hij is in het gesprek nauwelijks te stoppen. “Bij Kerssens leggen wij veel CV-installaties aan, wij onderhouden kachels en geisers en leveren zelfs nieuwe gaskachels. Natuurlijk staan wij 24/7 klaar voor lekkages, leggen zelf leidingwerk aan, passen wij woningen aan en doen wij dakwerk.” Het plezier dat Groenendijk in zijn werk heeft straalt af op het werk. Cindy: “Tim is een vaste waarde voor onze particuliere klanten. Ze zien hem graag omdat hij het werk goed uitlegt.” Naast Arjan en Cindy bestaat het hele team uit vijf vaste medewerkers en twee inhuurkrachten. “Wij hebben allemaal plezier in het werk en staan daarom altijd klaar. Het is nu wel heel druk, dus als er morgen nog een goede installateur voor de deur staat nemen wij hem aan.”

Een creatieve oplossing voor iedere situatie

“Het mooie van het werk bij Kerssens,” zegt Tim, “is dat het werk nooit standaard is. Het huis, de situatie en – niet te vergeten – de wensen van de klant maken het altijd uniek. Vanaf de eerste schets tot het moment dat wij de kachel aanzetten maken wij de klus.” Het zelfstandige vakmanschap is voor de klanten zeer vertrouwd en aantrekkelijk voor de medewerkers: “Ik zou het scholieren als carrière aanbevelen.”

Particulier én zakelijk is een goede mix

In het klantensysteem van Kerssens staan 12.500 adressen. Cindy: “Van al die adressen houden wij precies bij wat de stand van zaken is: welke installatie, de staat van onderhoud en ons laatste bezoek.” Zeker 5.000 van die adressen zijn particuliere klanten, de rest is werk via aannemers of woningbouwverenigingen. “Zolang wij ons best blijven doen helpt dat natuurlijk enorm aan onze bekendheid in de regio. Er zijn altijd mensen die onze naam aan een ander doorvertellen. Voor de adressen via zakelijke opdrachtgevers geldt: als de bewoners blij zijn, is onze klant het ook. De mix van zakelijke en particuliere klanten is nu beter dan vóór de bouwcrisis van 2008.”


Contactgegevens van Loodgietersbedrijf Kerssens

Vergierdeweg 17
2025 TG Haarlem

TelefoonnummerE-mailadresWebsite