regiobouw haarlemmermeer: ‘wij bouwen niet alleen, wij creëren samen’

Bouwer met platte organisatie die actief met de opdrachtgever samenwerkt

Bouw, Installatie & Techniek | 2021

“In elk stadium van het bouwtraject is altijd één van de directieleden betrokken.” Ed van Steijn, Rob Nimis, Jacco Groen of Edon van Steijn zijn samen die directie. Niet vreemd dus dat zij álle vier deelnemen aan het interview voor de Sterkste Schakel. “Wij hebben voor deze manier van werken gekozen na de bouwmalaise van tien jaar geleden. Het bevalt ons – en ónze klanten – uitstekend.”

Regiobouw is in 1999 ontstaan door een samenvoeging van drie gerenommeerde familiebedrijven in en om de Haarlemmermeer. “Met een prima orderportefeuille en een mooi aantal vaste medewerkers. Tien jaar later hebben wij radicaal, maar vóóral op tijd, gereorganiseerd. Voor die snelle wending kregen wij het vertrouwen van onze vaste opdrachtgevers. Daardoor zijn wij nu een gezond bedrijf dat net zulke complexe, mooie opdrachten aan kon als voorheen.”

Het maximale uit het budget halen

Regiobouw is doorlopende actief voor een serie vaste opdrachtgevers waar actief mee wordt samengewerkt. “Wij doen al mee vanaf de schetsfase, daarmee nemen wij hen veel werk uit handen in de projectvoorbereiding.” Het betekent ook veel minder heen en weer geschuif tussen plannenmaker, architect, aannemer en uitvoerders. “Met onze manier van werken en het steeds eerder in het (ontwikkel)traject betrokken zijn halen wij het maximale uit het budget en sturen op bouwkosten, kwaliteit en tekenwerk (details). Daarnaast zitten er meerdere directieleden tijdens een project bij de opdrachtgever aan tafel (calculatietraject/voorbereidingstraject/bouwtraject).”

Eén van de lopende projecten is een mooi voorbeeld. “In Almere wordt een supermarkt met kantoor erbovenop verbouwd: kantorenlaag eraf en woningen erop. Dat moet dus een lichte constructie zijn en de bouwtijd mag niet te lang duren voor de supermarkt.” Samen met de opdrachtgever hebben zij net zo lang aan het plan geschaafd totdat dit mogelijk was. “Wij passen nu ook – voor een kortere bouwtijd en snellere doorlooptijd – steeds vaker een andere bouwmethode toe: met geprefabriceerde houtskeletbouw werken wij sneller en lichter.” Daarmee blijft Regiobouw netjes binnen de bouwtijd. “Wij halen het maximale uit het budget.”

Bijzondere projecten

De vier directieleden hebben een vast team van zo’n veertig man om zich heen. “Op kantoor een mix van ZZP’ers en vast personeel. Buiten een flexibele schil van ZZP’ers en onderaannemers waar wij al jaren mee samenwerken. Samen vormen wij zo een ‘bouwgroep’ die heel wat aankan.” De opdrachtgevers van Regiobouw laten het bedrijf flinke projecten maken: appartementen, bedrijfsunits, supermarkten en bijzondere inbouw- en transformatiebouwwerken, zoals appartementen in het voormalige kantoor van ABN AMRO in de binnenstad van Leiden of de renovatie van ‘De Lasloods’ op het NDSM-terrein in Amsterdam. “Maar ook mooie vrijstaande villa’s, eigenlijk alles behalve grootschalige woningbouw.”

‘De kwaliteit van het werk is verbeterd’

“Eigenlijk is de kwaliteit van het werk beter geworden door de veranderingen sinds de bouwmalaise. Onze rol in het bouwproces is uitgebreid. Door de input van verschillende directieleden tijdens een project brengen wij veel ervaring in. Zo krijgen wij in een eerder stadium tekeningen goed. Dat zorgt voor minder verrassingen voor de opdrachtgever en voor Regiobouw zelf.” Ook de ‘flexibele schil’ van Regiobouw betrekken zij daar nadrukkelijk bij. “Door de platte organisatie wordt er beter samengewerkt en dat leidt tot mooi werk.”


Contactgegevens van Regiobouw Haarlemmermeer

Aalsmeerderweg 600
1437 EJ Rozenburg

TelefoonnummerE-mailadresWebsite

Sterkste Schakel van de regio Kennemerland Grande Finale 2021

12-11-2021

Meer informatie & kaarten bestellen