hollandia dakkapellen plaatst 1.000 dakkapellen per jaar

De kunst van dakkapellen bouwen en plaatsen

Bouw, Installatie & Techniek | 2021

“Een goede vakman doet er bij ons een jaar over om alle kneepjes van het plaatsen te leren,” vertelt Cor Arnold, “dan pas kan hij bij iedere plaatsing exact de juiste kwaliteit leveren.” Bij Hollandia Dakkapellen gebeurt dat meer dan 1.000 keer per jaar goed genoeg om 15 jaar garantie te kunnen geven.

“Wij plaatsen de dakkapellen door heel Nederland. De onderdelen laten wij maken in onze fabriek in Polen – daar zijn voldoende vaklui te vinden. De assemblage doen wij hier.” De plaatsing zelf gebeurt in één dag. Die manier van werken vereist precisie. Vooral bij het inmeten. “Wij hebben een trouwe ploeg medewerkers die goed getraind zijn om vóóraf in een oogopslag te zien wat de toestand van het dak is.”

Het maakt een gestroomlijnde manier van werken mogelijk waardoor Hollandia een van de grootste dakkapellenplaatsers van Nederland is. “Wij kunnen met onze manier van werken nog flink doorgroeien, waarbij de enige bottleneck de beschikbaarheid van geschoolde vaklui is.”

COMMERCIEEL BEDRIJF MET EEN TECHNISCHE ACHTERGROND

In de markt van Nederlandse woningen – rijtjes in een nieuwbouwwijk, met schuine daken – is erg veel vraag naar dakkapellen. “Een dakkapel is een relatief makkelijke manier om extra woonruimte te krijgen. Bijvoorbeeld voor opgroeiende kinderen.” Iedere dakkapel is maatwerk en de meeste worden door aannemers geplaatst. “Wij zijn geen aannemer, wij hebben alleen kennis en ervaring van daken en dakkapellen. Dat is een commerciële keuze, omdat wij daarmee áltijd een passende oplossing kunnen maken.”

GEEN EENHEIDSWORST EN GEEN GEMARCHANDEER

Bij Hollandia krijg je nooit een standaard- dakkapel. “Belangstellenden nodigen wij allereerst uit in de showroom. Daar bespreken wij wensen voor materialen, indeling, kleuren, afwerking, ramen, rolluiken enzovoort. En dan bespreken wij ook de vorm, waarbij wij ook oog hebben voor hoe het eruit komt te zien.”

DOOR DE VELE SOORTEN BOUWCONSTRUCTIES

is het inmeten van groot belang. “Wij komen van alles tegen in daken en kapconstructies. Daken van vooroorlogse huizen zijn vaak robuust en makkelijk te bewerken. Bij na-oorlogse daken merk je de materiaalschaarste: vaak net iets te licht. Zelfs bij recentere nieuwbouw treffen wij nog wel eens doorgezakte kappen.” Bij het inmeten worden alle noodzakelijke constructiewerkzaamheden ingepland. “Wij doen precies wat nodig is en nemen dat keurig mee in de prijs. Niet meer, niet minder. De klant weet bij ons waar hij aan toe is.”

SLIM GEBRUIK VAN INTERNET

“Het is druk dit jaar. In de afgelopen jaren hebben wij in twee dingen geïnvesteerd: goede proces-software voor ons bedrijf en een goed vindbare site.” De bedrijfsautomatisering integreert technische tekeningen met offertes en werkplanning. “En door onze website weten mensen ons goed te vinden. Wij hebben energie gestoken in de kwaliteit van onze informatie op het web. Dat werkt goed in Google, waar wij prima scoren.” De rest van de klandizie komt door aanprijzingen van ‘de buren’.

“Heel veel buren: bij iedere geplaatste dakkapel minstens twee. Naast onze vestiging in Roosendaal moeten wij ook maar eens denken aan uitbreidingen richting Den Haag of Utrecht.” Schuine daken genoeg!


Contactgegevens van Hollandia Dakkapellen

Cruquiuszoom 41
2142 EW Cruquius

Website

Sterkste Schakel van de regio Kennemerland Grande Finale 2021

12-11-2021

Meer informatie & kaarten bestellen