buf klimaatbeheersing heeft het druk met de ‘energietransitie’

Op kousevoeten omgaan met je klanten

Bouw, Installatie & Techniek | 2021

“De vraag naar koeling in de zomer en verwarming zónder gas is zo groot,” zegt Buf Vaumont, “dat wij de komende jaren hard kunnen doorgroeien. De enige hobbel is monteurs met verstand van zaken.” Die zijn in de installatiebranche al moeilijk te vinden en al helemaal in Buf’s specialisme: “Ik kan per direct twee man met F-gassen diploma plaatsen!”

Het specialisme van Buf Klimaatbeheersing is ‘hot’. “Het klimaat bezorgt ons alsmaar warmere zomers, dus goede koeling op het werk, in huis (of op je thuiswerkplek), in winkels, horeca en sportscholen is steeds meer gewenst. Daar zijn wij ruim twintig jaar geleden mee begonnen.” Daar komt de laatste jaren de vraag naar gasloze verwarmingsinstallaties bij. “Het mooie is natuurlijk dat dit vaak dezelfde apparaten zijn: warmtepompen koelen, ventileren en verwarmen.” Het betekent dat voor Buf het werk nauwelijks bij te benen is.

Blijven concentreren op de hoofdzaken

De grootvader van Buf Vaumont begon een bouwbedrijf in de Genestetstraat. Terwijl zijn vader dat voortzette, sprak de koeltechniek waar zijn oom mee bezig ging Buf meer aan. “Dus heb ik elektrotechniek gedaan en mijn koeltechnische papieren gehaald. Ouderwets gedegen opleidingen waar ik nog steeds veel aan heb.” De combinatie van elektra, leidingwerk en koelgassen maakt klimaatbeheersing zo’n interessant specialisme. “Op het snijvlak van deze vaardigheden zit veel, boeiend werk. Juist daar kunnen wij het verschil maken, dus daar blijven wij op gefocust. Dat het dan moeilijk is om daarvoor goede monteurs te vinden nemen wij voor lief.”

Zakelijke klanten zijn één groot netwerk

In de loop van de jaren heeft Buf een mooi klantenbestand opgebouwd. “Tot vorig jaar was tweederde van ons werk voor zakelijke klanten: horeca, winkels en kantoren. Allemaal klanten die via-via bij ons terecht komen en ons werk, kennelijk, weer bij anderen aanprijzen.” Wat ook helpt is dat er bedrijven bij zijn met vele vestigingen. “Wanneer wij een eerste keer goed ons best hebben gedaan, leidt dat tot meer werk.” Daardoor werkt hij ook door het hele land: “Van een serie Flamingo casino’s tot de grootste Starbucks van Nederland op het Rembrandtplein.” Niet gek voor een ‘kleine’ specialist.

Aantónen dat het werkt

Sinds vorig jaar is de particuliere vraag naar klimaatbeheersing thuis geëxplodeerd. “Dat komt vooral door de hete zomers en door het thuis werken. Maar wij merken ook veel meer belangstelling voor gasloze installaties. Die mensen willen wij graag grondig begeleiden bij hun keuze.” Geen woonsituatie is namelijk hetzelfde: “Je hebt jonge en oude woningen, met verschillende mate van isolatie en met gevarieerde woonwensen. Dat maakt voor de te installeren warmtepomp, warmwaterinstallatie en ventilatie enorm uit.” Buf toont in zijn eigen woonhuis graag aan belangstellenden aan dat het werkt.

Happy socks

En wanneer Buf bij klanten over de vloer komt, dan trekt hij bij de deur zijn schoenen uit: “Ik wil het graag netjes houden en omdat ik altijd ‘happy socks’ draag geef ik ook nog een leuk visitekaartje af!”


Contactgegevens van Buf Klimaatbeheersing

De Genestetstraat 40
2032 ZK Haarlem

TelefoonnummerE-mailadresWebsite

Sterkste Schakel van de regio Kennemerland Grande Finale 2021

12-11-2021

Meer informatie & kaarten bestellen