oosteinde tuinhout & sierbestrating helpt hoveniers aan alle mogelijke materialen

Grote keuze, maar vooral goed georganiseerde logistiek

Detailhandel & Automotive | 2021

“Zelf zie ik alleen een tuin als er iets fout gaat”, zegt eigenaar/directeur Henk van der Ploeg, “dus dat zijn er héél weinig.” Het merendeel van zijn klanten zijn hoveniers die al meer dan vijftien jaar voor alle mogelijke materialen voor tuinaanleg bij hem komen. “Ons werk is ervoor te zorgen dat zij makkelijk aan het werk kunnen.”

De meest recente nieuwe medewerker in de ploeg van Van der Ploeg is zelf oud-hovenier. “Die weet precies wat wij voor onze klanten kunnen betekenen en dat is een waardevolle aanvulling aan het team. En toch was hij nog verbaasd over het werk dat wij voor hen verrichten.” Dat is namelijk erg veel: “Wij zijn de hele week bezig om spullen te regelen voor onze klanten. Inkopen doen, bestellingen klaar zetten, transport organiseren, hun klanten voorlichten en offertes maken.” Dit jaar is het werk extra druk. “Veel mensen besloten hun tuin opnieuw aan te (laten) leggen. Tegelijkertijd zijn er transport- en productieproblemen in Italië en Spanje. Door Brexit is de inkoop uit Engeland ook al moeilijker.”

Van één container naar twee vestigingen

Van der Ploeg begon bij Tuincentrum Oosteinde met de in- en verkoop van hout, grind en schroeven. “In 2005 besloten wij samen dit nieuwe bedrijf op te zetten.” Op een stuk grond áchter het tuincentrum kwam een container waarin Henk aan het werk ging. “Zo konden wij zónder de bank beginnen. In 2011 hebben wij het huidige pand met kantoor, winkel en opslag gebouwd. En in 2019 zijn wij een tweede locatie begonnen naast de vestiging van het tuincentrum in Vijfhuizen.” Nu bestaat het team uit Henk, echtgenote Kellie en 8 andere mannen.

Géén eigen aanlegploeg

“Wij hebben met ‘onze’ hoveniers een innige samenwerking. Zij sturen hun klanten naar ons voor tegels en andere materialen. Aan de hand van het tuinontwerp helpen wij tuineigenaren de spullen uit te kiezen die zij mooi vinden. Hoveniers zijn uiteraard ook welkom om hún klanten bij ons te ontvangen.” Daarom ziet Van der Ploeg zelden zelf een tuin. “Wij hebben er bewust voor gekozen zelf géén eigen aanlegploeg te hebben, omdat dat niet past in de relatie die wij met onze belangrijkste klanten – de hoveniers – willen hebben.”

Logistiek is de sleutel van succes

Al tien jaar is Oosteinde Tuinhout & Sierbestrating lid van het samenwerkingsverband GSB. “De groep van 18 vergelijkbare bedrijven heeft inkoop-voordelen en wij ‘delen’ soms de voorraad.” De groep zorgt ook voor productie van promotiemateriaal en vooral voor een goed gevulde site en webshop. Door ‘internet’ kun je volgens Henk als klant uiteindelijk alles krijgen. “De sleutel tot succes is daardoor niet meer alleen een bijzonder assortiment, maar vooral service en logistiek. Wij zorgen ervoor dat de spullen klaarstaan en geleverd worden op het juiste moment.” 

Voor die logistiek werkt Van der Ploeg al jaren samen met een lokale transporteur. “De manier waarop wij dat samen geregeld hebben is zelfs een voorbeeld geworden voor andere leden van GSB.”

Tuinen worden steeds luxer

“Er gaat steeds meer materiaal in een tuin: niet alleen tegels en hout, ook kunstgras en verlichting. Tuinen worden steeds luxer aangelegd.” Van der Ploeg zorgt ervoor bovenop die trend te blijven zitten.


Contactgegevens van Oosteinde Tuinhout & Sierbestrating

Zandlaan 22B
2181 HS Hillegom

TelefoonnummerE-mailadresWebsite

Sterkste Schakel van de regio Kennemerland Grande Finale 2021

12-11-2021

Meer informatie & kaarten bestellen