alka keukens, veertig jaar keukens van een kleine, maar fijne specialist

Betrokken keukenadviseurs die midden in de trends staan

Detailhandel & Automotive | 2021

“Als je gehaast bent maak je geen goede keuzes.” De specialisten van Alka Keukens nemen daarom de tijd met hun klanten. Eigenaar Wouter Kruk en zijn team beginnen met hun klanten bij het begin: ‘Welke rol vervult de keuken in je huishouden en hoe kunnen wij dat binnen de beschikbare vierkante meters het best tot zijn recht laten komen?’

“Het begint allemaal bij het ontwerp,” zegt Wouter, “en daarbij zijn er eigenlijk geen beperkingen. Zelfs in onze showroom kunnen wij nooit alles laten zien wat er wél mogelijk is.” De fabriek van hun vaste merk SieMatic kan uiteindelijk alles maken wat de klant voor ogen heeft. “Alles kan geproduceerd worden van het gewenste materiaal, in de gewenste kleuren en met onbeperkte vormen. En terwijl je echt niet je hele keuken op maat gemaakt hoeft te kopen, kunnen wij met enkele unieke op maatwerk elementen wel nét de sfeer brengen die bij je interieur past.”

Onwaarschijnlijk druk, maar iedereen komt aan de beurt

“Dit jaar gebeurt er natuurlijk iets heel vreemds. Aan de ene kant is dit het jaar dat velen een serieuze verfraaiing van hun woning in de vorm van een nieuwe keuken wensen. Aan de andere kant is de productie en toevoer van materialen en onderdelen ernstig gehinderd.” Het leidt tot rare hobbels waar Alka alweer creatieve oplossingen voor heeft. “Wij hebben inmiddels een bescheiden voorraad eigen apparaten die wij kunnen uitlenen. Zo zorgen wij ervoor dat niemand onthand zit.”

Veertig jaar creativiteit

Alka viert dit jaar het veertigjarig bestaan. Wouters vader begon in 1981 en nam zijn zoon al vroeg mee op pad. “Ik heb niet getwijfeld over het voortzetten van het bedrijf. Van het begin af aan houd ik er van om met mensen te puzzelen aan de beste oplossing. Het is samen iets maken waar zij blij van worden.” Met die instelling kon Alka makkelijk een zelfstandige specialist blijven. “Dat vinden wij wel zo prettig. Het betekent dat wij zélf kunnen kiezen hoe wij de klant helpen. Zonder haast, creatief en met voldoende technisch inzicht om er van ontwerp tot oplevering persoonlijk bij betrokken te zijn.”

Naast SieMatic een eigen merk geïntroduceerd

“SieMatic is ons hoofdmerk. Zij hebben een prachtige naam op basis van vertrouwde kwaliteit. Het merk voert drie stijllijnen waarmee wij iedereen van dienst kunnen zijn.” Maar naast dat merk introduceerde Alka een eigen merk, A-design. “Met een ook al Duitse fabrikant hebben wij een heel eigen programma van wensen en mogelijkheden samengesteld met een iets andere prijsstelling.” Het is een verbreding van het assortiment waarmee Alka weer een nieuwe markt kan aanboren.

Hoe vaak koop je nou een keuken?

Kwaliteitskeukens gaan járen mee, dus hoe vaak zie je een goede klant weer terug? “Vaak genoeg, merken wij. Ze komen terug bij een verhuizing, bij een verbouwing en wanneer ze toe zijn aan een serieuze vernieuwing. Wij zien zelfs ouders hun kinderen voor hun eerste keuken naar ons sturen.” Met een trend waarbij de keuken letterlijk en figuurlijk steeds meer centraal in het interieur komt is er voor Alka nog veel werk voor de boeg.


Contactgegevens van Alka Keukens

Cruquiusweg 27
2103 LT Heemstede

TelefoonnummerE-mailadresWebsite

Sterkste Schakel van de regio Kennemerland Grande Finale 2021

12-11-2021

Meer informatie & kaarten bestellen