bianca luykx en carlos cuvelier bouwen gestaag verder aan auto luykx

‘Altijd bezig blijven met de volgende stap van je bedrijf’

Detailhandel & Automotive | 2021

Auto Luykx – met vestigingen in Heemstede en Amsterdam – bestaat al tweeëndertig jaar, maar is niet van gisteren. Echtgenoten Bianca Luykx en Carlos Cuvelier en hun zoon Brian en neef Jeffrey Hoffman grijpen keer op keer de kansen die op hun pad komen. “Onze nieuwste activiteit is de introductie van een nieuw merk op de Nederlandse markt. Volledig elektrisch natuurlijk.”

“Samen met vier andere ondernemers zijn wij een nieuw bedrijf gestart dat importeur van het merk SERES is geworden. Prachtige auto’s die het licht hebben gezien in Silicon Valley en met R&D centers in China en Japan. Valley tot Tokio wereldwijde samenwerking met maar één doel. SERES is een wereldwijd opererende autofabrikant die intelligente elektrische voertuigen produceert om veiligere, schonere en duurzamere gemeenschappen te creëren. SERES-technologieën zijn gericht op het leveren van verbeterde veiligheid, gemak en prestaties voor een wereldwijde markt. SERES bezit en exploiteert productie-, assemblage- en onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten in de VS, China en Japan.”

De modellen vormen een fraaie aanvulling op het aanbod waar wij onze klanten mee kunnen bedienen.” De officiële introductie was afgelopen december en de verkoop is al gestart. Carlos: “Het is – opnieuw – een logische stap voor ons bedrijf.”

Stap voor stap bouwen aan je bedrijf

Carlos en Bianca kregen, samen met haar vader, in 1989 de kans om de Suzuki-dealer in Badhoevedorp over te nemen. Bianca’s vader was toen zelf garagehouder dus die kon het jonge stel ondersteunen: “Het was voor ons een mooi moment om te starten”, vertelt Bianca, “Suzuki had net een nieuw model van de Swift uitgebracht en ook de Vitara op grijs kenteken was een verkoopsucces.” Het paar heeft vanaf dat moment niet meer stilgezeten. Inmiddels is Auto Luykx de grootste onafhankelijke Suzuki-dealer van Nederland. “Als er kansen op je pad komen moet je schakelen.”

‘Help je klant zoals jij geholpen wilt worden’

“Natuurlijk hebben wij verkoopdoelstellingen,” zegt Carlos, “maar wij zijn ook een familiebedrijf waar teamwerk het belangrijkst is. Dus bij ons geen verkoop op provisiebasis, áltijd dagelijks overleg over de planning en de bijbehorende klanten en een vriendelijke receptie.” Nieuwe medewerkers krijgen mee de klanten te helpen, zoals zíj geholpen willen worden. “Aan de hand van de klantenreviews op onze site denken wij dat klanten die warmte van het familiebedrijf wel voelen.”

Tijdige inzet op online verkoop werpt vruchten af

Voor de online verkoop van auto’s heeft Auto Luykx eind 2019 flinke stappen gezet. “95% van de verkoop begint tegenwoordig op internet. Daar oriënteert men zich en maakt men de belangrijkste selectie. Wij zetten onze auto’s gedetailleerd en met een vaste prijs in onze webshop. Niet alleen de gebruikte, wij maken ook fotoseries van alle configuraties van nieuwe modellen. Zo kunnen wij klanten eigen foto’s van alle modelvariaties laten zien.”

Om iedere auto tot in de puntjes te presenteren heeft Luykx geïnvesteerd in een eigen fotostudio. “Dus geen buitenplaatjes in verschillende weersomstandigheden meer.” Bevalt het aanbod, dan kunnen klanten contact opnemen en direct een proefrit boeken. En – nog mooier – de auto zelfs meteen bestellen en afrekenen. “Dat kwam afgelopen jaar echt goed van de grond.”

 Generaties houden elkaar jong

De zoon van Bianca en Carlos, Brian, en hun neef Jeffrey Hoffman werken ook in het bedrijf. “Zij brengen goede nieuwe ideeën in, zoals de ontwikkeling van de online verkoop.” De twee generaties houden samen de dynamiek aan de gang in het bedrijf. Carlos: “Het is goed om altijd bezig te zijn met de volgende stap van je bedrijf.”


Contactgegevens van Auto Luykx

Cruquiusweg 29A
2102 LS Heemstede

TelefoonnummerE-mailadresWebsite

Sterkste Schakel van de regio Kennemerland Grande Finale 2021

12-11-2021

Meer informatie & kaarten bestellen