eric duijn en ronald hijnen bezorgen de hele streek kwaliteitsproducten

‘Alleen maar gefocust op kwaliteit’

Detailhandel & Automotive | 2021

“De zaak mag dan mijn naam hebben,” zegt Eric Duijn, “maar zonder mijn compagnon Ronald Hijnen hadden wij niet bereikt waar wij nu staan.” Ze werken al dertig jaar samen en hebben er samen voor gezorgd dat Ambachtelijke Slagerij H.H. Duijn als enige zelfstandige slager in Santpoort-Noord is overgebleven. “Wij zijn er nog door de kwaliteit van ons werk.”

Kwaliteit begint voor Duijn bij ‘levende inkoop’. “Als kleine jongen ging ik al met mijn vader mee naar de veemarkt, zelf zorgvuldig een koe uitkiezen. Maar de manier waarop wij het nu doen is nog veel beter.” Met zijn vader besloot hij al dertig jaar geleden de koeien nog maar van één boer te kopen. “Ik weet hoe die zijn dieren verzorgt, wat hij zijn dieren voert en wat voor leven de dieren daar hebben. Dat proef je.” Dat geldt trouwens ook voor zijn varkens. “Die kopen wij al bijna vijftien jaar van dezelfde familie.”

Altijd onderscheiden

Het klinkt eenvoudig, maar ga er maar aan staan om je winkel staande te houden naast het zich alsmaar ontwikkelende aanbod van supermarkten. “Ons vlees is vast mooier dan bij de supermarkt, maar wij onderscheiden ons vooral doordat wij alles zelf maken. Er zit vakmanschap in ons werk en ik ben er ontzettend trots op dat wij naast Ronald en ik nog twee worstmakers en een slager in dienst hebben.” Het bedrijf heeft zelfs nog twee jonge slagers in opleiding. Het legt ze geen windeieren, want hun werk werd meerdere malen bekroond en ze zijn er zelfs Nationaal kampioen Worstmaken mee geworden.

Meegaan me de ontwikkelingen in het slagersvak

“Consumenten zijn kritischer geworden op vlees. Ze willen meer gemak. En het afgelopen jaar kregen wij allerlei extra wensen.” Het team van slagerij Duijn heeft het er druk mee. “De corona-drukte blijft uitzonderlijk, het is hard aanpoten om onze klanten de best mogelijke thuisbeleving van een mooi stuk vlees te geven.” Dat sloot wel aan op de trend naar gemak. “Wij maken complete maaltijden, salades, gourmet- en fondueschotels en BBQ-pakketten. Daar leveren wij de BBQ zelf ook bij. Alles om het de klant zo makkelijk mogelijk te maken.”
En dat het vlees dat Slagerij Duijn levert verantwoord is staat al vast. “Iedereen begrijpt dat dierenwelzijn en vleeskwaliteit gelijk op gaan. Het was een goede keus om ons bedrijf daarop te baseren.” Het is waarschijnlijk de reden dat ze van vijf zelfstandige slagers als enige zijn overgebleven.

Opleving van culinaire kwaliteit

“Ook in Santpoort is het winkelaanbod in de afgelopen jaren flink veranderd. Er was een moment dat wij ons een beetje alleen voelden. Maar in de loop der jaren is dat weer opgeleefd en juist bij ons in de buurt.” Er kwamen een poelier, een Italiaanse delicatessenzaak, een kaashandel en een wijnhuis. “Allemaal vlakbij, zodat wij elkaar goed versterken bij een mooi culinair aanbod voor de buurt.”

Lekker druk in de zaak

In de tussentijd is het ‘lekker druk’ in de zaak. “Dagelijks bedienen wij honderden klanten. Ronald en ik zijn er altijd en wij vinden sfeer in de winkel belangrijk. Het team van 25 mannen en vrouwen is – naast kwaliteit en ambachtelijkheid – de derde pijler van ons succes.”


Contactgegevens van Ambachtelijke Slagerij H.H. Duijn

Huis ten Biltstraat 4
2071 EX Santpoort-Noord

Website