gaivota – interieurwinkel en interieuradvies in haarlem

Van sierkussen tot complete stijlvolle inrichting

Detailhandel & Automotive | 2021

“Wanneer je hier binnenstapt dan zie en voel je het meteen. Wij hebben stoffen, behang, serviezen, meubels, sierkussens en lijsten van prachtige kwaliteit. Er is een grote diversiteit in dessins, materiaal en vormen, waardoor onze klanten zich snel bij ons thuis voelen”. Teun Overwater heeft ons vol passie meegenomen in de stijl van Gaivota. Deze is echter niet in één woord samen te vatten. Wij noemen het eigentijds chic.

“Eigentijds, urban chic, eclectisch, klassiek, het zijn allemaal beschrijvingen die passen bij Gaivota. Maar waar het uiteindelijk om gaat is een stijl te vinden die past bij de klant en het huis.” Die combinatie zo mooi mogelijk leveren vindt Overwater het mooiste van zijn vak. “Eigenlijk was ik altijd al bezig met de verhuizingen van familie en vrienden, dus toen werken voor een Haags ministerie mij toch niet zo beviel, zoals ik tijdens mijn studie gehoopt had, ben ik de opleiding voor binnenhuisarchitect gaan doen.” In Haarlem en ver daarbuiten vond hij een klantenkring die hij graag adviseert.

Interieurs in stijl

“Wanneer je een huis helpt inrichten ga je altijd uit van dingen die er al zijn. Dat kan een geliefd meubelstuk zijn of het is de architectuur van het huis. Daar komt dan de smaak van de klant bij. Dat moet je in kleur en vorm met elkaar in verhouding brengen. Voor een pand aan een gracht in Haarlem pakt dat anders uit dan voor een jaren ’30 huis in Laren.” Klanten komen naar de winkel voor een eerste impressie van de mogelijkheden. “Vaak omdat ze eerder iets bij ons gekocht hebben. Maar de stijlvolle inrichting van een hele kamer is ander werk. Dan gaan wij op locatie kijken en heel goed luisteren wat men in gedachten heeft. Samen maak je dan een schets van een totaalbeeld.” In een compleet interieurplan komt alles samen: verlichting, maatvoering, kleuren en stoffen. “Uitdagend werk om dan telkens nieuwe interieurs in stijl te maken voor woningen of bedrijven.

Zoveel vaste klanten met dezelfde smaak

De projectinrichtingen die Gaivota mag doen wisselen ze af met winkelverkoop. “Aan de Krocht en online. Onze webshop heeft nogal een vlucht genomen afgelopen jaar. Zelfs met klanten uit de hele wereld.” De winkel en de projectinrichting vormen na vijfentwintig jaar een mooie basis met vele vaste klanten. Die komen soms voor een spiegel, soms voor een hele studeerkamer. “Er zijn er vele die wij al zo lang kennen. Die zijn inmiddels aan hun derde verhuizing toe of ze sturen hun kinderen. Die hebben ‘de smaak te pakken’.”

Prachtige stoffen voor maatwerk

Maatwerk en stoffering staan centraal bij het werk van Gaivota. “Voor veel van onze klanten hebben meubels een grote emotionele waarde. Die vervang je niet, die laat je door ons opnieuw bekleden. Daarvoor kun je bij ons uit een grote collectie stoffen kiezen van toonaangevende merken als Designers Guild, Pierre Frey en Manuel Canovas.” Een nieuwe stoffering maakt van een oude bank een uniek en exclusief meubelstuk. “Het is de manier om je eigen stijl te behouden en toch mee te laten groeien met je smaak.” Indien gewenst gaat Gaivota zelfs nog één stapje verder: “Dan ontwerpen wij meubels op maat, geheel naar wens van de opdrachtgever.”


Contactgegevens van Gaivota, Interieur Decorateurs

Krocht 6
2011 TV Haarlem

TelefoonnummerE-mailadresWebsite

Sterkste Schakel van de regio Kennemerland Grande Finale 2021

12-11-2021

Meer informatie & kaarten bestellen