patrick van der stap van heemstede parket is trots op mooie projecten

‘Klanten laten ons de mooiste, unieke vloeren leggen’

Detailhandel & Automotive | 2021

Als je parket koopt bij Heemstede Parket, dan krijg je Patrick van der Stap, met al zijn creativiteit en vakmanschap erbij. Spraakwaterval is een groot woord, maar het komt aardig in de buurt. Rustig, maar ononderbroken vertelt hij over speciale houtsoorten, legtechnieken, bielzen en ‘de parketvergelijker’.

“Ik zat al bijna twintig jaar in het vak,” vertelt Van der Stap, “voordat ik mijn eigen winkel begon. Dat is nu ruim drie jaar geleden. Inmiddels heb ik dagelijks acht tot twaalf parketteurs aan het werk op projecten. Mijn winkel aan de Binnenweg in Heemstede is al te klein om alle mooie voorbeelden van ons werk goed te kunnen laten zien.” Het is hard gegaan voor hem. Hoe doet hij dat?

Hout van de bron en zelf verwerken

“Samen met tien andere parketspecialisten in Nederland en daarbuiten hebben wij afspraken met een houtverwerker. Die maakt precies op maat wat wij met de klant hebben afgesproken.” Daarmee kan Van der Stap uniek parket leveren, op dikte, lengte en breedte, maar ook in de vorm. “Met de klant verzin ik unieke legpatronen: visgraat met dubbele breedte, Hongaarse punt met je eigen hoekmaat of zelfs combinaties van die twee.”

Met de verwerking in eigen beheer biedt Van der Stap ook een grote breedte van te gebruiken houtsoorten. “De gebruikelijke soorten als eiken en hardhout met eigen afwerking, veroudering of kleur. Maar ook parket van partijen hout die eerder voor iets anders zijn gebruikt, zoals spoorbielzen die tot plakjes zijn gezaagd. Voor mijn part kom je met je eigen boom!”

Exclusief en waardevast

“Het is misschien een open deur, maar zo wordt het parket dat wij leveren uniek. Dat leveren wij ook in heel Nederland aan klanten die daar waarde aan hechten.” De parketteurs die voor Heemstede Parket werken zitten verspreid over het land en verzorgen jaarlijks ruim 500 projecten. “Het zijn échte specialisten met wie ik een simpele afspraak heb over afwerking: ‘maak het zo mooi mogelijk’. Wij snijden geen hoekjes af.”

Zo goed mogelijk laten zien

Van al die projecten heeft Van der Stap voorbeeldplaten in zijn winkel staan: “Je kunt je voorstellen dat dat niet meer past. Dus ben ik mij nu aan het voorbereiden op een grotere showroom. Zodat ik meer kan laten zien.” Voor de beleving van alle varianten heeft Van der Stap op zijn site ‘de parketvergelijker’ bedacht. “Dat is een zoek- en combineertoepassing die je ook wel op auto-sites ziet. Bij ons kun je een indruk krijgen hoe een bepaalde keuze van houtsoort, kleur en legpatroon er in een interieur uit kan komen te zien.”

Veel mogelijkheden, maar parket staat bovenaan

“Ik ben trots op de reputatie die wij hebben opgebouwd. Dat leidt tot veel doorverwijzingen.” Het leidt ook tot veel extra vragen. “Trapbekleding doen wij ook, maar verder houden wij het bij parket. Dat is het specialisme waarmee wij gegarandeerd blije klanten maken. En dat vind ik het belangrijkst.”


Contactgegevens van Heemstede Parket

Binnenweg 21
2101 JA Heemstede

TelefoonnummerWebsite