magic movers is de basis van een hele groep bedrijven rond ben de boer

Keihard werken voor kwaliteit

Dienstverlening (> 5 medewerkers) | 2021

Op de site van Magic Movers staan tellers: van het aantal steden waarin ze werken, het aantal gevulde opslagboxen en het aantal klanten. Die laatste teller staat op bijna 18.000. Indrukwekkende cijfers, waar eigenaar Ben de Boer terecht trots op is: “Ik ben namelijk pas vier jaar bezig.”

In vier jaar tijd heeft De Boer zijn bedrijf uitgebouwd naar 55 medewerkers. “Wij rijden met veertien wagens zo’n 12 tot 18 verhuizingen per dag. Erg veel in Amsterdam, veel in het Gooi, maar wij rijden ook zonder problemen naar Portugal of Parijs. Binnenkort komen er weer 12 bussen bij, de groei is er bij ons nog lang niet uit.”

Maximaal ingezet op klantenservice

De Boer begon in 2016 met één wagen: “Ik maakte een deal met een opslagbedrijf om hun gratis ophaalservice te verzorgen. ‘Maak mij maar gek’ vroeg ik ze.” Dat leidde tot lange werkweken, waar hij al snel meer mensen en auto’s voor in dienst nam. “Het uitgangspunt is áltijd geweest om je best te doen en de klant nooit te laten zitten. Heel voorzichtig zijn, alles afmaken en altijd nazorg geven.” Vier jaar later is klantenservice maximaal uitgewerkt. “Dat begint op onze site. Klanten kunnen daar online een offerte voor hun verhuizing opvragen. Via de site laten wij goed zien welke contactmogelijkheden er zijn en wij tonen het commentaar dat wij van klanten krijgen.”

Nieuwe extra’s bij het verhuizen zelf

De échte service zit in het verhuizen zelf: “Omdat verhuizen een kwestie van vertrouwen is, laten wij onze klanten precies zien wat wij doen, met een live-cam tijdens het laden, transport en uitladen. Voor de ‘verhuizing’ van de klanten zelf starten wij met een gratis shuttle service. Na het laden laten wij klanten zelf het busje verzegelen. En uiteraard is transport bij ons goed verzekerd, zónder eigen risico.”

Serie-ondernemer

Waar haalt Ben de Boer de energie vandaan om zulke grote stappen te zetten voor zijn ambities? “Na de middelbare school begon ik in de beveiliging. Maar door een ernstige ziekte vreesde ik even dat ik voor de rest van mijn leven de bakens moest verzetten. Dat viel uiteindelijk mee en gaf mij nieuwe vooruitzichten. De belangrijkste: gewoon ervoor gaan!” Sindsdien pakt hij hard aan op zeer verschillende terreinen: “Naast het verhuisbedrijf zijn wij actief in opslag, schoonmaak en de bouw. Ik heb ook nog een wijnhandel, een autohandel en een bedrijf in affiliate marketing. Alles bij elkaar geef ik werk aan zo’n 180 mensen.”

Ook slim in zakelijk transport

“Wij rijden niet voor niets met wagens van 3,5 ton: onze chauffeurs hebben geen vrachtwagenrijbewijs nodig en wij blokkeren de straat niet.” Het leverde hem ook een serie zakelijke klanten op bij de Sugar City Outlet. “Daar blijken grote wagens de draai naar de goederenafgifte niet te kunnen maken. Wij wel!” In combinatie met zijn eigen opslagbedrijf kan Magic Movers dus ook zakelijke transportdiensten bieden. Met hard aanpakken, open staan voor nieuwe dingen en enthousiaste energie bouwen De Boer en zijn team een indrukwekkend bedrijf.


Contactgegevens van Magic Movers Verhuisbedrijf

Tappersweg 70
2031 EV Haarlem

TelefoonnummerWebsite

Sterkste Schakel van de regio Kennemerland Grande Finale 2021

12-11-2021

Meer informatie & kaarten bestellen