kroon tuinen, een frisse kijk op tuinen

Tuinaanleg en -onderhoud met oog voor de mens

Dienstverlening (> 5 medewerkers) | 2021

Voor Jeffrey Kroon bestaat zijn onderneming uit teamwerk. Dus helpen (twee van) zijn medewerkers, Reinier en Stef, de visie en het werk van Kroon tuinen uitleggen. “Wij zijn hier met zijn achten en wij hebben allemaal onze eigen band met de klant.”

“Ik wil de jongens opzettelijk bíj het interview betrekken, omdat zij ook een band opbouwen met onze klanten. Zij werken mee aan het vertrouwen krijgen van onze klanten. Dat vertrouwen hebben wij nodig om kwaliteit te kunnen leveren.”

Kroon: “Onze klanten hebben wensen bij hun tuin. En dan niet over de inrichting, maar over wat de tuin voor hen betekent. Dat de kinderen er fijn in kunnen spelen, of dat er bepaalde bomen en planten moeten groeien. Dan wil ik kúnnen adviseren over een inrichting die daar het best op aansluit.”

Creatieve en uitvoerende partner voor tuinaanleg

Naast particulieren werkt Kroon Tuinen voor (zorg)instellingen, VVE’s en zakelijke klanten: “Voor hen zijn wij aanspreekpunt voor alles in de buitenruimte rond het pand. De aanleg, maar ook het onderhoud. Uiteraard van het groen, maar ook bestrating, vijvers, houtwerk, beregening en elektra. Zo nemen wij hen veel zorgen uit handen.” Ook aannemers vallen in dat rijtje. “Wij leveren vanaf het ontwerp een bijdrage aan nieuw- en verbouw met een zorgvuldig afgestemd tuinontwerp.”

Mensenkennis

“Voor een korte tot lange periode,” vertelt Reinier, “ben je bij iemand te gast om iets te maken waar hij of zij blij van wordt. Dat is ontzettend mooi werk, maar je moet het ook wel waarmaken.” Volgens hem en Stef, die beide vooral in de aanleg werken, is daar ook mensenkennis bij nodig. “Zoveel klanten, zoveel karakters en iedereen gaat anders om met werklui. Daar komt bij dat het weken kan duren voordat zichtbaar wordt hoe een ontwerp in het echt uitpakt.”

Voor Kroon is mensenkennis al bij het ontwerp belangrijk: “Eigenlijk daarvoor zelfs, wanneer je de klant helpt inschatten wat hij aan zijn tuin wil uitgeven. Daar betrek ik de wensen van de hele familie bij.”

Onderneming laten groeien

Jeffrey is een jonge ondernemer die al vanaf zijn 21e een eigen bedrijf heeft. Dat heeft hij in ruim tien jaar flink laten groeien. “Het begon echt met één aanhangertje en kijk eens waar wij nu zijn. Een fraaie loods aan de Hillegommerdijk, goed gereedschap, opvallende busjes en vooral een team vaklui waarmee wij voor de dag kunnen komen.” De groei is niet vanzelf gekomen. “Ik houd van netwerken en ben ook trots op vele doorverwijzingen. Het groeit als een olievlek. Nu hebben wij een mooie mix van particulieren en zakelijke klanten.”

‘Trend – gelukkig – steeds groener’

“De tuinprogramma’s op TV hebben de markt ook stevig laten groeien. Comfortabel buiten verblijven is en blijft een trend. Gelukkig zien wij de laatste tijd ook de trends ‘vergroenen’. Het ziet er fijn uit en is goed voor natuur en water.” En met de persoonlijke aandacht van Jeffrey en zijn team is het ook goed voor de mens.


Contactgegevens van Kroon Tuinen

Hillegommerdijk 536
2136 KX Zwaanshoek

TelefoonnummerE-mailadresWebsite

Sterkste Schakel van de regio Kennemerland Grande Finale 2021

12-11-2021

Meer informatie & kaarten bestellen