alpha security - gastvrij wanneer het kan, kordaat als het moet

‘Rust brengen en altijd mét mensen werken’

Dienstverlening (> 5 medewerkers) | 2021

Peter Hoes, oprichter-eigenaar van Alpha Security, is de rust zelve. Hij neemt de tijd, luistert met belangstelling naar onze vragen en formuleert heldere en duidelijke antwoorden. Geen woord teveel, maar indien nodig legt hij het nog een keer op een ándere manier uit. Precies dus zoals zijn mensen en hij veiligheid brengen: “Wij doen ons werk voor 99% met praten.”

Naast luisteren en praten hebben de meer dan 130 mannen en vrouwen van beveiligingsbedrijf Alpha Security nóg iets gemeen: “Wij voelen allemaal een grote maatschappelijke betrokkenheid.” Niet vreemd als je weet dat ruim 60% van de werknemers zijn carrière begon in het leger. “Wij delen de cultuur van betrokkenheid en combineren die met gedegen trainingen. Wij hebben allemaal geleerd hoe je geweld gebruikt, maar wij hebben vooral geleerd dat het veel beter is dat te voorkomen.” Continu blijven oefenen en trainen vinden ze dan ook belangrijk. “Wij hebben onze eigen unieke beroepsopleiding tot beveiliger ontwikkeld die wij geven als erkende BBL opleiding.” 

Veiligheid begint bij normen en waarden

Kern van de cultuur van het bedrijf – en dus van de eigen opleiding – zijn normen en waarden. “Een gevoel van veiligheid begint bij nette omgangsvormen, bij een schone (werk)plek en bij rust. In situaties waar onze hulp ingeroepen wordt beginnen wij daar dus mee.” Bijvoorbeeld bij een klant in de verslavingszorg, waar Alpha begon met de huisregels voor bezoekers. “Bij elke opdracht zorgen wij voor optimale samenwerking tussen belanghebbenden. Niet alleen de klant, de buren, de handhaving en de politie, maar zeker ook de cliënten zelf. Die zijn namelijk ook gebaat bij veiligheid.” Met de goed getrainde beleefdheid passen de medewerkers ook prima in de hal van een advocatenkantoor aan de Zuidas.

Bij surveilleren hoort ook optreden

“Met onze achtergrond en instelling hebben onze mensen voldoende zelfvertrouwen om niet alleen te signaleren, maar ook te handelen. Wij vinden dat wij die ene stap extra moeten kunnen zetten. Bij onraad gaan wij op het probleem af en houden zonodig de verdachte vast totdat de politie aanwezig is.” Dát optreden is volgens Hoes het begin van werkelijk oplossen van problemen. “Anders blijft het een waterbed: als je op de ene plek niet doorpakt, komt het probleem elders weer tevoorschijn.” Die aanpak werkt bijvoorbeeld op het industrieterrein Waarderpolder, waar bijna geen inbraken meer plaatsvinden of in de directe omgeving van diverse opvanglocaties waar de beveiligers van Alpha surveilleren. Met die inzet heeft het bedrijf in ruim twintig jaar een brede klantenkring opgebouwd: “Veel maatschappelijke organisaties, bijzondere objecten en vitale infrastructuur, diverse surveillance opdrachten, spraakmakende evenementen en mooie horecalocaties.”

‘Kijk altijd naar de bigger picture’

“In het leger leer je om je heen te kijken om situaties in te schatten. Daarbij let je vooral op mensen. Veiligheid is mensenwerk en het is een spel om met zo min mogelijk optreden maximaal resultaat te halen.” In de ‘bigger picture’ vinden de specialisten van Alpha daar altijd aanknopingspunten voor. Hoes keek dit corona-jaar ook op een andere manier naar de ‘bigger picture’. “Ik ben voorzitter van een beroepsorganisatie in onze branche. Toen sommige beveiligingsbedrijven het extra druk kregen, maar bij anderen het werk stilviel heb ik opgeroepen het extra werk goed onder elkaar te verdelen. Zo houden wij ervaren mensen binnen boord en helpen wij elkaar door deze crisis.”


Contactgegevens van Alpha Security

Waarderweg 50A
2031 BP Haarlem

TelefoonnummerE-mailadresWebsite

Sterkste Schakel van de regio Kennemerland Grande Finale 2021

12-11-2021

Meer informatie & kaarten bestellen