interhouse verhuurmakelaars behartigt álle belangen van de verhuurder

‘Wij zijn ‘gastheer’ namens de verhuurder’

Dienstverlening (> 5 medewerkers) | 2021

“’Verhuurmakelaar’ hebben wij niet zelf uitgevonden bij Interhouse, maar wij lopen wel voorop in dienstverlening.” Bas Ros, directeur van de Haarlemse vestiging van Interhouse verhuurmakelaars, stopt liefde in zijn vak. “Wij zijn trots op ons merk en doen ons werk nooit gehaast, want iedere verhuurder heeft een eigen wensenpakket.”

“Onze klant is een woningeigenaar of belegger die een huurder zoekt. Die kan vele verschillende wensen hebben: gezond rendement, een bepaalde verhuurperiode, snelheid en het afdekken van risico’s. Vlak ook het emotionele aspect niet uit. Een woning is een groot bezit, dus een goede kwaliteit huurder die keurig met een woning om gaat is cruciaal. Wij hebben altijd oog voor de wensen van de opdrachtgever, tot in het kleinste detail.”

Gastheerschap

Interhouse Haarlem is één van veertien franchises van een formule die alweer bijna 25 jaar bestaat. Ros stapte er elf jaar geleden in. “Eerder werkte ik in de horeca en deed daar een opleiding tot gastheer. Dat gastheerschap – het in de watten leggen van de klant – stop ik ook in het vak verhuurmakelaar.” De diensten voor de verhuurder zijn veelzijdig. “Allereerst adviseren wij hen op de beste manier over verhuren. Wij geven advies op financieel vlak en over alle verhuurformaliteiten. Vervolgens zorgen wij voor passende huurders van de hoogste kwaliteit. Gedurende de huurovereenkomst zorgen onze medewerkers van Interhouse vastgoedmanagement voor het beheer van het pand. Zo bieden wij volledige ontzorging.” Bij dat laatste voelt Ros zich dan weer gastheer voor de huurders en dat bevalt uitstekend.

Haarlem en omstreken is zeer geliefd

“Veel van onze huurders zijn expats die voor een bepaalde periode naar Nederland komen.” Die willen allemaal in Amsterdam wonen, maar dat kan natuurlijk niet of ze komen er van terug. “Voor die mensen is Haarlem een aantrekkelijk alternatief. Ik verwacht dat dat nog lange tijd zo blijft, dus de toekomst van Interhouse is hier goed.

Ook veel verhuurders zijn overigens expats. “Dat zijn eigenaren die uiteindelijk graag weer in hun vertrouwde woning terugkeren. Deze groep huurders en verhuurders begrijpt elkaar goed.” Zo kan het gebeuren dat een Nederlandse expat in Singapore dáár iemand aanraadt om voor het huren van een woning in Nederland naar Bas Ros te gaan.

‘Vertrouwen bouwt een netwerk’

Bij deze rol tussen verhuurder en huurder komt de laatste tijd ook een andere vraag op. “Verhuurders vragen ons of wij de woning bij einde huurovereenkomst willen verkopen. En (expat) huurders verlangen assistentie bij het zoeken en aankopen van een woning” Uit die vragen blijkt vertrouwen in Interhouse als formule. “Interhouse Nederland recent gestart met 2 nieuwe formules; aankoopmakelaars en verkoopmakelaars’. Binnenkort vestigt een gediplomeerde makelaar zich bij ons om deze nieuwe specialistische Interhouse-dienst aan te bieden. Zo kunnen wij samen ons netwerk nog beter bedienen en de algehele Interhouse dichtheid in Haarlem e.o. maximaliseren.”

Verhuur is booming

‘Woningverhuur blijft een goede markt. Straks krijgen wij een hele generatie babyboomers die hun bezit te gelde willen maken en/of uit hun huis groeien. Ook deze groep kunnen wij van A tot Z bedienen” 


Contactgegevens van Interhouse Verhuurmakelaars

Wilhelminastraat 17
2011 VH Haarlem

Telefoonnummer

Sterkste Schakel van de regio Kennemerland Grande Finale 2021

12-11-2021

Meer informatie & kaarten bestellen