multicopy – the communication company

Steeds meer ervaring en mogelijkheden om klanten te laten opvallen

Dienstverlening Klein | 2022

‘Als het netjes moet, moet het toch door ons gemaakt worden.’ Toen Daniëlle met haar vader in 1989 een Multicopy-vestiging in Hoofddorp begon hadden bedrijven nog faxen. ‘Wij hebben van alles meegemaakt in de kantoorautomatisering: betere kopieermachines, desktop publishing, telkens betere printers, e-mail en social media. Maar dat heeft ons nooit werk gekost. Uiteindelijk leveren wij meer, sneller en beter.’

Het bedrijf waar vader Hans Wijnands en dochter Daniëlle mee begonnen bestaat nauwelijks meer. ‘Multicopy was toen een écht kopieer- en reprobedrijf, met een donkere kamer, de geur van inkt en draaiende offset persen. Nu is alles digitaal en zijn wij enorm uitgebreid in de soorten diensten die wij verlenen. Van ontwerp en advies tot en met beursmateriaal en apps. Dat twee-derde van de productie nog steeds geprint wordt komt vooral door de kracht van het medium. Met een tastbaar, zichtbaar ding – een poster, doosje of banner – valt je boodschap gewoonweg het beste op.’ Van idee tot uitvoering kan Multicopy dat hele traject verzorgen.

Multicopy Haarlem ook onder hoede genomen

Net voor het moment dat de wereld het druk kreeg met een pandemie namen Daniëlle en haar man Gert de Haarlemse vestiging van Multicopy onder hun hoede. Samen hebben de twee vestigingen een groot aantal vaste klanten uit vele bedrijfstakken. ‘Wij zitten inmiddels al 22 jaar midden op Graan voor Visch-Zuid midden tussen een gevarieerde klantenkring: van MKB tot internationale bedrijven. Binnen de formule onderscheiden wij ons met voornamelijk zakelijke klanten.’ Nu kantoren weer opengaan en beurzen en evenementen weer kunnen loopt de drukte in Hoofddorp en Haarlem weer flink op.

Nieuwe media probleemloos geïntegreerd

‘Kantoren zouden papierloos worden en e-mailingen zouden brieven vervangen. Het is allemaal niet gebeurd.’ Waarom niet? Gert: ‘Uiteindelijk draait alles om creativiteit en dienstverlening. Grafische communicatie moet er goed uitzien en op de juiste plek aankomen. De hele online wereld is er bij ons gewoon bijgekomen.’ Eigenlijk zelfs al sinds 1989, vertelt Daniëlle: ‘Ik ben toen al begonnen met vormgeving op de Mac, waarmee wij veel mooier printwerk konden maken voor onze klanten. Met die automatisering gingen wij ook steeds sneller werken en hebben klanten nu hun eigen portals voor nabestellingen.’ ‘En de techniek achter onze voordeur,’ vult Gert aan, ‘vooral door digitaal printen op allerlei materiaal met uitgebreide afwerkingsmogelijkheden, maakt dat wij voor onze klanten nog meer verschillende producties kunnen maken.’

Van ontwerp tot uitvoering

‘Sommige klanten weten precies wat zij willen, andere hebben alleen een vaag idee. Dé standaardvraag is altijd: maak een opvallend communicatiemiddel. Het antwoord daarop is maatwerk. Wát moet de communicatie doen en wíe wil je bereiken.’ Voor het laatste ondersteunt Multicopy het maken van de verzendlijsten, voor het eerste hebben ze zoveel ervaring opgebouwd dat er snel een goed idee wordt neergelegd.


Contactgegevens van Multicopy the Communication Company Hoofddorp/Haarlem

Robijnlaan 5
2132 WX Hoofddorp

TelefoonnummerE-mailadresWebsite