ron gastrobar ‘bij de c’

Culinaire hoogstandjes op het hoogste punt van Kennemerland

Horeca & Retail Food | 2024

Bovenaan het Kopje in Bloemendaal staat het prachtige paviljoen ‘Ron Gastrobar Bij de C’. Een Amsterdams woordgrapje van Koen van den Hurk, mede-eigenaar en chef-kok. Onder zijn leiding is het paviljoen niet alleen meer het welverdiende rust- en uitkijkpunt voor wandelaars en fietsers: het is inmiddels ook een culinaire bestemming.

‘In juni 2021 zijn we hier gestart met als doel een laagdrempelige, gastvrije en gezellige locatie te zijn voor iedereen die deze plek al kende, en daar een culinaire draai aan te geven waar mensen een omweg voor willen maken,’ aldus Koen. Met een schat aan ervaring, waaronder winst in drie categorieën van het Nederlands Kampioenschap Koken, en zijn passie voor koken, brengt hij bekende gerechten op een verrassende manier tot leven.

Net iets anders doen

‘Het is spannend om op een zeer bekende locatie als hier op het Kopje iets te doen dat ánders is voor de vertrouwde gasten. En ons publiek – dat hier uit de buurt komt of hier speciaal naartoe wil komen – heeft hoge standaarden. Daarom brengen wij op ons menu bekende gerechten, maar dan door mij op een verrassende manier op smaak gebracht.’ Daarbij is alles dat uit zoet- of zoutwater komt favoriet bij Koen: ‘Pieterman met ras el hanout, bijvoorbeeld. Ik maak ook graag een côte de boeuf, maar dan wel van Ouderkerks blonde runderen van onze huisleverancier. Een andere klassieker is de steak tartare die wij onbereid serveren, zodat je hem helemaal naar eigen idee op smaak kan brengen.’

Lid van de Ron Gastrobar-familie

Sinds eind 2023 hoort ‘Ron Gastrobar Bij de C’ bij de culinaire club van Ron Blaauw. Hun deelneming heeft een flinke boost gegeven aan onze naamsbekendheid bij een groter publiek. Maar niet alleen dat, ook de organisatorische ondersteuning van de groep heeft ons geholpen. Het resultaat is er naar. De gemiddelde wekelijkse bezetting ligt ruim boven de 1.000 couverts. We hebben vele nieuwe belangstellenden nieuwsgierig gemaakt en zien aan de aantallen dat we ze ook vasthouden. Er is voldoende reden om een verdere groei te verwachten. Dit voorjaar nemen we het buitenterras volledig gerenoveerd in gebruik. Ook daar kunnen we dan vele gasten ontvangen, die met mooi weer kunnen genieten van het uitzicht over de duinen.
Als onderdeel van de Ron Gastrobar Groep streven we ernaar om de lokale gemeenschap nauw te betrekken bij onze culinaire avonturen. Net zoals Ron Blaauw een hechte band heeft met zijn eigen familie, willen we dat elk restaurant van onze groep diezelfde warme, huiselijke sfeer uitstraalt. Om dit te verwezenlijken, zetten we ons in door bij te dragen aan de lokale gemeenschap. Zo sponsoren we bijvoorbeeld hockeyclub Bloemendaal en zijn we een steunpilaar van het openluchttheater Caprera.

Bruisend feest of rustige vergaderplek

Het pand en de plek bieden nog meer mogelijkheden. Naast het restaurant en het terras zijn er twee sfeervolle ruimtes beschikbaar voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen. Onze plek in de duinen nodigt gewoonweg uit voor afstand nemen van de dagelijkse drukte. We kunnen hier flinke gezelschappen ontvangen voor vergaderingen of trainingen. Diezelfde ruimtes zijn ook mooi bruikbaar voor huwelijken of andere feesten.’ Het is daarbij praktisch dat er voldoende parkeergelegenheid is, gratis parkeren. ‘Maar de echte redenen om hier te komen blijven natuurlijk de gerechten en de sfeer.’


Contactgegevens van Ron Gastrobar bij de C

Hoge Duin en Daalseweg 6
2061 AG Bloemendaal

• Bel: 0238882303 • E-mail: [email protected] • Website: rongastrobar.nl

Sterkste Schakel van de regio Kennemerland Grande Finale 2024

06-12-2024

Meer informatie & kaarten bestellen