koos pijnaker ziet zijn advieskantoor langzaam groeien

‘Pensioen is geen cadeautje dat je pas op je 67e uitpakt’

Sector-winnaar Dienstverlening (< 5 medewerkers) | 2021

Wat zit er achter de naam van Bureau Bewust Verzekerd? “Bewust is het belangrijkste woord in onze naam.” Koos Pijnaker wil al twintig jaar hetzelfde voor zijn klanten: “Ik wil ze helpen met een passende pensioenregeling en optimale voorzieningen om hun risico’s af te dekken. Maar ik wil ze vooral helpen zelf er goed over na te denken en hun medewerkers bewust te maken.”

Pijnaker verdiende zijn sporen in een groter kantoor, voordat hij vier jaar terug voor zichzelf begon. “Ik heb in die jaren de belangrijke veranderingen in de pensioen- en verzekeringswereld meegemaakt. In mijn eigen bedrijf wil ik het ánders doen: financiële diensten leveren die optimaal aansluiten op de wensen van de klant.” Daar heeft hij – net als zijn collega Esther Molenaar – dan ook de juiste WFT-diploma’s en -vergunningen voor. “Door de WFT zijn de regels voor financiële dienstverleners de laatste jaren flink aangescherpt. Ik ben daar blij mee.”

Het gaat dus níet alleen over sommetjes

“Ziekte, arbeidsongeschiktheid en ouderdom zijn de zaken waar ons werk om draait. Iedere werkgever heeft daarmee te maken. Dat gaat dus over hele menselijke dingen. Dat gaat dus over hele normale menselijke dingen.” Bureau Bewust Verzekerd helpt ondernemers om voor het bedrijf en voor de medewerkers een evenwichtig pakket van regelingen samen te stellen. “Rond die financiële producten denken wij ook graag mee over het totaalplaatje.” Bij ziekte en arbeidsongeschiktheid dus ook naar de inrichting van arbeidsomstandigheden ter voorkoming van uitval. Bij pensioenen over het hele traject naar de eindstreep. “Zonder begrip en bewustzijn van de medewerkers zijn goede arbeidsvoorwaarden toch weinig waard. Dus daar zorgen wij voor.”

‘Het is goed om er bewust mee bezig te zijn’

Een goed pensioen is een mooie secundaire arbeidsvoorwaarde. “Het kan voor een medewerker net uitmaken of hij voor het ene of het andere bedrijf wil werken. Dat mag je prima inzetten in je personeelsbeleid. Hoe beter je als werkgever dan weet hoe jouw regeling in elkaar zit, hoe gerichter je daarop kan inspelen.” Tegelijkertijd helpt Pijnaker zijn klanten ook met het uitleggen van de regeling aan medewerkers. “Goede voorlichting wordt enorm op prijs gesteld. Ik vergelijk het graag met een cadeautje dat je dertig jaar lang niet uitpakt: als het tekortschiet ben je te laat. Als het in orde is, is het zonde dat je er niet langer van genoten hebt.”

Ook hier: ‘de olievlek’

Pijnaker begon zijn eigen bedrijf met een portefeuille van zijn voormalige werkgever. Die laat hij inmiddels gestaag groeien. “Vooral in dienstverlening, groothandel en ICT – sectoren zónder CAO’s – is er veel belangstelling voor goede regelingen. Maar je kunt voor dit werk nauwelijks harde reclame maken. Financiële diensten draaien op vertrouwen. Dus gebruik ik hele andere kanalen om met belangstellenden in contact te komen.” Het zijn vooral bestaande relaties die hem verder helpen. Ook hier werkt ‘de olievlek’: van het een komt het ander. “Ons bedrijf is al gegroeid van één naar drie personen, het ziet er naar uit dat dit nog wel even doorgaat. Maar het moet niet zo groot worden dat ik zelf niet meer aan het echte werk toe kom.”


Contactgegevens van Bureau Bewust Verzekerd

Hendrik Figeeweg 5L
2031 BJ Haarlem

TelefoonnummerE-mailadresWebsite