brick business services – ideale partner voor full-service financiële dienstverlening

Vooruitstrevend administratiekantoor ontwikkelt zich net zo snel als zijn klanten

Dienstverlening Groot | 2023

‘Wij willen de stenen zijn waar je op kunt bouwen,’ legt partner Ivo Lemmens de naam van het bedrijf uit. ‘En wij hebben er een heleboel: financiële- en salarisadministratie, geautomatiseerde diensten en boekhoudsoftware, het daarbij behorende advies en fiscaal-juridisch advies.’ Al met al een stapeltje bouwstenen die de naam Brick Business Service verdient.

‘Als je het goed doet, bellen je klanten je zelfs op met de vraag welke auto ze zouden moeten kopen,’ geeft partner Hein Schrama een concreet voorbeeld van de wijze waarop het team het eerste aanspreekpunt is voor vragen van ondernemers over hun bedrijfsontwikkelingen. ‘Dat is ook precies wat wij graag doen. Die schijnbaar simpele vragen gaan wij helemaal niet uit de weg: ze zijn de aanleiding om dieper in te gaan op achterliggende gebeurtenissen.’ Hoe eerder deze ter sprake komen, hoe beter hun begrip is van de klant en hoe preciezer zij kunnen helpen en adviseren.

Brick groeit hard de laatste jaren

‘Ons kantoor was oorspronkelijk in Zandvoort gevestigd,’ vertelt Lemmens, ‘daar zijn wij in 1984 begonnen.’ Met de verhuizing naar Heemstede, de nieuwe naam en de nuttige samenwerkingen met een notarieel-juridisch en fiscaal advieskantoor is er een versnelling gekomen in de groei. ‘Wij hebben hier net een andere uitstraling, die ons wel bevalt. Veel belangrijker is het sneeuwbaleffect: hoe meer mensen wij mogen helpen, hoe meer zij ons laten kennismaken met weer anderen.’ Door dat sneeuwbaleffect werken ze voor klanten in heel Nederland. ‘Het gros zit natuurlijk in Zuid-Kennemerland. Het zijn MKB-bedrijven, middelgrote horeca, zorginstellingen, en – voor zover dat familiebedrijven zijn – doen wij ook de privézaken van de ondernemers die daarbij betrokken zijn.’

‘Wij houden van efficiency’

Goede automatisering, daar worden ze bij Brick erg blij van. Schrama: ‘Jonge ondernemers zijn meer datadriven, die verwachten dat er overal een app voor is. Dat is ook zo voor de meest voorkomende werkzaamheden in de financiële administratie. De inzet van automatisering leidt in ons werk tot meer tijd voor advies, coaching en terugkoppeling.’ Zelfs de komst van AI zien ze niet als een probleem, maar als een kans. ‘Als AI sneller conclusies kan trekken uit cijfermatig inzicht, dan hebben wij meer tijd om in persoonlijk contact met de ondernemer te bespreken wat dat voor hem of haar kan betekenen.’ Zusterbedrijf Brick IT Consulting werkt aan de ontwikkeling van een app voor AFAS software die vragen voor de helpdesk gaat opvangen.

SPAC, crypto en bingo

Temidden van al het reguliere werk pakt Brick voor zijn klanten ook het exotischer werk op. Directeur Renate Schockman: ‘Samen met een accountskantoor waren wij een van de eersten die de administratie voor een special purpose acquisition company inrichtten. Een startup in de crypto hebben wij ook al eens gehad.’ Met dat soort expertise biedt Brick een zeer breed palet van diensten, waarmee ze waardevolle diensten verlenen aan zich ontwikkelende bedrijven.

En de bingo? ‘Wij houden onder elkaar graag de sfeer erin. Want terwijl het aantal klanten groeit, groeit ook ons team. Het is prettig dat ons team vaak zelf met ideeën komt om het drukke werk met iets aardigs te onderbreken: met zijn allen bingoën, bijvoorbeeld.’


Contactgegevens van Brick Business Services

Leidsevaartweg 99
2106 AS Heemstede

• Bel: 0208110360 • E-mail: [email protected] • Website: brickbs.com