sjeff. – krachtvoer op locatie/een feest om mee te werken

Zoveel mogelijk smaak en beleving met slim combineren

Sector-winnaar Horeca & Retail Food | 2023

Rick Lauffer, horeca-man in hart en nieren is de chef. De chef van Sjeff.. ‘Ik wil met ons team zorgen voor mooie maaltijden en een fijne sfeer.’ En hij wil dat door slim te combineren zo efficiënt mogelijk doen. ‘Wij rijgen nog veel meer kralen aan de ketting van Sjeff.’

‘Alles dat te maken heeft met verse, gezonde maaltijden en producten en die op een vriendelijke, sfeervolle manier uitserveren is de hart van ons bedrijf.’ Dat hart klopt in de nieuwe, grote bedrijfsruimte met een professionele keuken waar de medewerkers in vaste dienst alles voorbereiden. ‘Ik ben vijf jaar geleden begonnen met het verzorgen van maaltijden op bouwplaatsen in de regio. Onder de naam Sjeff. Keetering gingen wij die maaltijden in thermoboxen brengen. Bij grotere projecten zijn wij die ter plekke gaan uitserveren vanuit portocabins. Beide diensten kunnen wij voor een vaste periode leveren of incidenteel – als Sjeff. Mobiel – en zeker ook 24/7. Zo houden wij bouwend en werkend Nederland goed verzorgd.’

Van haven tot en met de golfclub

Lauffer komt uit de horeca en heeft met ieder van die drie – hotel, restaurant, café – ervaring opgedaan. ‘Het verzorgen van maaltijden is een logistiek proces waarbij je met tijd en capaciteit goochelt. Je hebt één keuken, maar iedereen eet op hetzelfde moment.’ Zijn visie op gezonde bedrijfsvoering is verschillende activiteiten zo te combineren dat er optimaal gebruik gemaakt wordt van middelen.

Met dat uitgangspunt werd Sjeff. uitgebreid met Sjeff. de Mission, onder welke vlag bedrijfsevenementen worden georganiseerd. ‘Sinds een jaar exploiteren wij Sjeff. Wijkerhaven en daar maken wij het leukste truckersrestaurant van de haven van. Daarnaast startten wij in februari 2023 met de exploitatie van de horeca van de Heemskerkse golfclub.’

Sfeer in de keet en vuilniszakken meenemen

‘Op iedere afzonderlijke locatie staat een locatiemanager, maar verder werken alle leden van het team overal. Wij zorgen er bovendien voor dat de medewerkers heel weinig onregelmatige diensten werken. De variëteit en de normale werkomstandigheden maken het werk leuk.’ En als de medewerkers zich prettig voelen dan is dat ook plezierig voor de afnemers. ‘De ploeg op een keet bij een project houdt de sfeer erin bij het bouwteam waar ze aan gekoppeld zijn. Dat is voor de opdrachtgever ook fijn.’

Die inzet voor de juiste ambiance geldt uiteraard ook bij evenementen. ‘Wij zorgen voor een mooie aankleding, vriendelijke bediening en uiteraard smakelijke producten, en – niet onbelangrijk – achteraf nemen wij alle vuilniszakken mee. Wij laten je na jouw feest niet met de zooi zitten.’

‘Samen kijken wat wél mogelijk is’

Rick zegt bijna nooit nee. ‘Mijn uitgangspunt is altijd te kijken wat er wél mogelijk is. Het komt vaak genoeg voor dat mensen met bijzondere wensen komen of op een hele korte termijn contact opnemen. De kunst is dan te kijken hóe wij een bijdrage kunnen leveren.’ Zoals wanneer een opdrachtgever zich een dag vergist in zijn planning. ‘Toch gelukt om alles een hele dag eerder te organiseren.’

Met de nieuwe locatie en de nieuwe apparatuur ontstaat er ruimte voor nog meer activiteiten om klanten te bedienen. ‘De rest hangt af van het team, en dat zit met de huidige mensen erg goed.’


Contactgegevens van Sjeff.

Eendrachtsstraat 25
1951 AW Velsen-Noord

• Bel: 0851128144 • E-mail: [email protected] • Website: sjeff.nl

Finale Sterkste Schakel Verkiezing Kennemerland 2025

28-11-2025

Meer informatie & kaarten bestellen