spijkers heemskerk – oase van rust in een drukke omgeving

Horeca zussen van den nieuwendijk bouwen ‘spijkers’ concept uit 

Horeca & Retail Food | 2023

Carmen, Nadine en Naomi van den Nieuwendijk zijn de succesvolle horeca-zussen achter meerdere zaken in de omgeving Heemskerk. Eén daarvan – ‘Spijkers Heemskerk’ – werd door tevreden gasten genomineerd voor de Sterkste Schakel van Kennemerland. Daar spreken wij met Carmen en Nadine.

‘Wij hebben van onze ouders het plezier en de ervaring in de horeca meegekregen,’ legt Carmen uit, ‘onze vader Theo doet dit werk al jaren en heeft zich inmiddels helemaal toegelegd op het ontwikkelen van nieuws kansrijke locaties. Nadine, Naomi en ik pakken de praktische exploitatie aan.’

Er zijn inmiddels drie vestigingen van Spijkers: in IJmuiden, Heiloo en Heemskerk. Spijkers Heemskerk is een sfeervol restaurant op een makkelijk bereikbare plek aan de rand van Heemskerk. ‘Wij zitten hier opvallend goed, met aan de ene kant het Park Assumburg en aan de andere het bedrijventerrein De Trompet. Er is veel ruimte om te parkeren en je mag je hond mee naar binnen brengen aan het einde van je wandeling in het park.’

‘Gastvrijheid en dienstverlening staan bovenaan’

Door die handige locatie is het de hele dag druk bij Spijkers Heemskerk. ‘Wij bieden lunch en diner, je kunt bij ons borrelen aan het einde van de werkdag en er is ruimte voor feesten en partijen. Op een gemiddelde weekdag serveren wij 55 couverts en dat reikt in het weekeinde naar 85. Wij hebben hier dan ook een ploeg van zo’n 25 medewerkers.’ Die hebben er hun handen vol aan, terwijl ze de sfeer er goed in houden. ‘Gastvrijheid en dienstverlening staan bovenaan. Maakt niet uit waarvoor je hier komt, wij willen je hier even thuis laten voelen.’

Starten . . en doorstarten

Met alle ervaring die Carmen en Nadine al hebben in de horeca hadden ze natuurlijk niet gerekend op de toestanden rond ‘corona’. ‘Wij waren net lekker een jaar op gang toen wij de zaak moesten sluiten. Met een heleboel teamspirit zijn wij – onder meer – maaltijden gaan bezorgen. Uiteindelijk hoefden wij niemand te ontslaan.’ Sindsdien loopt het weer als een zonnetje. ‘Wij merken zelfs een zekere inhaalvraag voor feesten en partijen. Dat is ook weer leuk, want daarvan zie je dan later mensen weer terug voor lunch of diner.’

De zussen over elkaar

Nadine: ‘Carmen is meer van de organisatie, zij wil – net als onze vader – zich verder verdiepen in het ontwikkelen van nieuwe locaties en het uitbouwen van de onderneming. Haar grootste aandachtspunt is het vinden van medewerkers die die groei kunnen dragen met echte horeca-professie.’ Carmen: ‘Nadine is meer van de bedrijfsvoering en de sfeer. Zij zet de toon in hoe je met gasten omgaat en begeleidt de teams. Zo besteden wij ook veel tijd aan cursussen voor bier tappen, koffie zetten en wijn proeven.’

High wine en High beer

‘De wensen van gasten in de horeca veranderen snel. Onze chef-kok Koen de Ree en sous-chef Hein Scheerman bij Spijkers Heemskerk spelen daar op in met wisselende gerechten van dagverse producten. Daarnaast introduceerden wij High wine en High beer: menu’s met bijpassende wijnen of bieren. Die zijn iedere dag anders!’ De basis van het Spijkers concept verandert nooit: een goede maaltijd voor een eerlijke prijs en met een mooie uitleg en presentatie.


Contactgegevens van Spijkers-Heemskerk

Communicatieweg 4D
1967 PR Heemskerk

• Bel: 0251342028 • E-mail: [email protected] • Website: www.spijkers-heemskerk.nl

Finale Sterkste Schakel Verkiezing Kennemerland 2025

28-11-2025

Meer informatie & kaarten bestellen